Forum

Як Вибрати Корм Для...
 
Notifications
Clear all
Як Вибрати Корм Для Собак Поради Фахівців MasterZoo
Як Вибрати Корм Для Собак Поради Фахівців MasterZoo
Group: Registered
Joined: 2023-02-06
New Member

About Me

Як вибрати корм для собак: поради фахівців MasterZoo

 

 

 

 

Вибір класу корму

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Багато хто з дитинства спостерігав, як бабуся чи батьки годують собак кашею та м’ясом. Деякі перейняли цю звичку. Але з кожним роком володарі собак замислюються над тим, а чи варто годувати собаку натуральною їжею? Чи буде краще купувати корм для собак? Тому ми разом з зоомагазином MasterZoo вирішили розглянути детальніше це питання.

 

 

 

 

Насправді корм для собак є кращим варіантом раціону, ніж звичайна людська їжа. Це обумовлюється тим, що у складі корм всі складники збалансовані. Це дозволяє собаці отримати всі необхідні мінерали та речовини у повному обсязі. Якщо ж готувати їжу для собаки самостійно, то вирахувати потрібні пропорції всіх нутрієнтів та забезпечити наявність всіх мікроелементів, господареві майже неможливе. Для цього треба мати гарні знання з нутріціології та приділяти чимало часу саме для приготування різних продуктів. Бо раціон собаки не обмежується тільки вуглеводами, жирами та білками.

 

 

 

 

А ось корм для собак https://wikifaunia.com/forums/users/gertrudebroadus/ може забезпечити вашому улюбленцеві все необхідне. Але треба розуміти, що не кожен корм є корисним. Багато чого залежить від його складу. 

 

 

 

 

 

 

 

 

За якістю корм для собак поділяється на кілька класів: економ, преміум, суперпреміум та холістік. Чим вище клас, тим більше у кормі корисних елементів та тим кращі продукти використовуються для його виготовлення. Економклас взагалі важко назвати гарним варіантом для годування собаки, бо у ньому зовсім або майже немає натурального м’яса, проте присутні різні штучні барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку та консерванти. Привабливої у ньому є тільки ціна. Такий корм може бути навіть небезпечним для собаки, бо хоча він й надає відчуття ситості, у його складі немає потрібної кількості необхідних речовин. А синтетичні додатки навіть можуть бути небезпечними для тварини. Тим більше не можна годувати таким кормом щеня. 

 

 

 

 

Для постійного раціону можна використовувати всі класи кормів, окрім економа. Найкращими вважаються холістики, бо у своєму складі вони містять тільки натуральні складники та дуже хороший вітамінний комплекс. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Популярні бренди

 

 

 

 

Є різні виробники кормів для собак. Деякі з них виготовляють корми різних класів. Тому орієнтуватися тільки на бренд не варто, слід довіряти тільки переліку інгредієнтів у складі. Проте й тут можуть бути свої підводні камені, про що ми поговоримо далі.

 

 

 

 

Також напевно у кожного на слуху бренди, які ми щодня бачимо у рекламі. Зазвичай так рекламують корм для собаки саме економкласу, приваблюючи покупців низькою ціною та веселими тваринами у відео. 

 

 

 

 

Якщо говорити про виробників корму вищих класів, то вони як правило відрізняються тим, що мають корм різного призначення. Це й лікувальні раціони, і спеціалізовані корми, наприклад, для стерилізованих собак, для різних порід тощо. І якщо поглянути на складники гарного корму, то буде видно, що ці назви - не маркетинговий хід, а дійсно підібраний раціон.

 

 

 

 

Гарні бренди кормів для собак є як вітчизняні, так і зарубіжні. Деякі з них взагалі не мають реклами на телебаченні чи радіо, https://wikifaunia.com/forums/users/Gertrudebroadus/ але при тому мають дуже якісний склад. Тому навіть якщо ви не чули про ту чи іншу марку, не слід відкидати ймовірність її придбання. Краще дізнайтеся про неї більше, наприклад, на сайті MasterZoo, та оберіть для свого улюбленця відповідний склад.

 

 

 

 

Тип корму

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Корм для собак також відрізняється за формою випуску. Це може бути сухий або вологий корм. Тип корму впливає на те, як його давати собаці та як зберігати. 

 

 

 

 

Сухий корм для собак продається у великих упакуваннях. Це зручно, бо він може зберігатися декілька місяців та не треба постійно купувати новий. Тільки треба правильно зберігати його та дотримуватись правил використання.

 

 

 

 

Сухий корм виробляється у вигляді гранул. У залежності від того, для якої породи призначений корм, відрізняється не тільки його склад та рекомендований розмір порції, а й форма та розмір гранул. Вони розробляються з урахунком анатомії конкретної породи. Це зроблено для того, щоб собаці було зручно розжовувати їх, а ще й під час годування тверді гранули могли здійснювати також функцію очищення зубів.

 

 

 

 

Вологий корм для собак відрізняється тим, що продається у порційних упаковуваннях. Це можуть бути консерви або корм у пакетиках. Такий корм зручно брати з собою під час подорожі або давати собаці після лікування чи операції. Також вологий корм за умови його гарного складу може виступати основним раціоном, але частіше власники собак віддають перевагу сухому через те, що він зручніший та вигідніший економічно.

 

 

 

 

Якщо собака не доїдає порцію вологого корму, то її треба викинуть. Залишити у його посуді не можна, бо у вологій середі швидко розвиваються бактерії та такий корм стає шкідливим для тварини. Зберігається відкрита пачка корму для собак тільки у холодильнику, та лише один чи два дні.

 

 

 

 

 

 

 

 

Інгредієнти в складі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для того, щоб обрати корисний корм для собаки, треба знати стан здоров’я тварини та дивитись на складники раціону. Навіть якщо собака не потребує спеціального лікувального корму, все одно треба прочитати все, що вказано на пакуванні. На що слід звернути увагу у складі корму?

 

 

 

 

     

     

  • М’ясо. Джерело білка тваринного походження має бути на першому місці.
  •  

     

  • Конкретика назв. Гарний корм для собак відрізняє те, що він має дуже детально описаний склад. Тобто вказано кожен інгредієнт, його походження, наприклад, печінка курки або мука з м’яса кабана, відсоткове співвідношення тощо. 
  •  

     

  • Консерванти. Вони теж мають бути зазначені, а не вказані просто одним словом “консерванти”. Бо те, які речовини застосовані, дуже впливають на якість та клас корму.
  •  

     

  • Вітамінні та мінеральні добавки. Вони можуть бути як у вигляді чистих елементів, наприклад, В6, а можуть забезпечуватися шляхом додавання різних ягід та фруктів до корму.
  •  

     

 

 

 

 

Буде краще, якщо у кормі для собак не буде пшениці, та по мінімуму сої та кукурудзи. Собаки не дуже гарно переносять глютен, а у білках рослинного походження немає нічого поганого, проте багато їх не потрібно.

 

 

 

 

Вік і розмір собаки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також треба звертати увагу на вік собаки. Для годування щеня, наприклад, потрібен спеціальний раціон, бо організму, що росте, та ще й з урахуванням його непосидючості, треба збільшена кількість білка, мінералів та вітамінів. А от якщо ваш собака вже поважного віку, то йому навпаки треба дієтичний корм, бо його активність вже набагато нижча. 

 

 

 

 

Розмір породи теж має значення. Бо маленькі породи більш активні, bartosha.com ніж гігантські. Останні взагалі часто мають проблеми через схильність до надмірної ваги. Всі ці нюанси враховують спеціалісти, які створюють корм для собак, і тому він і відповідає усім запитам турботливих власників тварин. Самостійно готуючи їжу собаці досягти такого результату майже неможливо. Тому справжній прояв любові до улюбленця - це піклування про його раціон та забезпечення здорового життя. А зоомагазин MasterZoo своєю чергою потурбується про те, щоб ви могли купити якісний корм для собак потрібного призначення за низькою ціною!

Location

Occupation

https://wikifaunia.com/forums/users/gertrudebroadus/
Social Networks
Member Activity
0
Forum Posts
0
Topics
0
Questions
0
Answers
0
Question Comments
0
Liked
0
Received Likes
0/10
Rating
0
Blog Posts
0
Blog Comments
Share: