Forum

Народний Календар У...
 
Notifications
Clear all
Народний Календар Українців
Народний Календар Українців
Group: Registered
Joined: 2023-02-12
New Member

About Me

А з травнем у хлібороба всі надії на майбутній урожай. Як впаде іній, на гарний урожай хліба. Як стверджує Горбань Л.І наші пращури знали про 90-денний цикл погоди в холодний період року і чекали опадів 19 березня, а це хороший запас вологи для озимини, Якщо на зимового Миколу сніг, то на весняного - дощ. Як стверджує у своїй книжці "Місяцелік" Василь Скуратівський, в давні часи початок зимового літочислення іменувався "студнем". У Східній і Західній Україні русичі з часу введення християнства, як і в часи язичництва, святкували Новий рік з 1 березня, але Московський собор 1492 року ухвалив святкувати його відповідно до грецького літочислення з 1 вересня. Господиня засівальне зерно зберігає до весни, календар на 2023 рік з державними святами щоб посіяти на городі, як оберіг, що магічно впливає на ріст і плодючість рослин. Одним із перших календарів, відомості про який дійшли до наших днів, був єгипетський календар на 2023 рік зі святами роздрукувати. Григоріанський календар одразу ж був прийнятий католицькими країнами. Поступово юліанський календар на 2023 рік з державними святами був прийнятий в усіх країнах, де панувала християнська релігія. За ІІІ тисячоліття до Різдва Христова тут був створений сонячний календар.

 

 

Петро І, який був прихильником багатьох нововведень, прийняв указ про святкування Нового року з 1 січня 1700 року. Надзвичайна плутанина панувала у святкуванні Нового року. Якщо погода дощова, то зима буде сніжною. Для коси в червні краще дощ, а для граблів - погода. Монастирські хлібороби користувались прогнозом березневих днів з вранішнім інеєм - через 90 днів у червні буде дощ. Це відповідає циклу руху Землі (доба) та Місяця (через 7 днів змінюється фаза Місяця). Календарі, що засновані на зміні фаз Місяця називаються місячними, а ті, що засновані на зміні сезонів року сонячними, а на обох цих явищах - місячно-сонячними. Основою любого календар 2023 українською мовою скачатия є тривалі проміжки часу, що визначаються за періодичним явищем природи - зміною фаз Місяця, зміною сезонів року. За законами природи жінка, як і Земля, призначена народжувати, а сіє, запліднює її чоловік (небо). У листопаді як зазиміє, то й жаба оніміє. Багатовікове перебування наших земель під владою сусідніх держав не завадило українцям зберегтися як великій нації, ще й витворити світового рівня матеріальні та духовні цінності. Єгипетські жерці підмітили, що під час літнього сонцестояння, після самої короткої ночі, веред світанком, з'являється на небі яскрава зірка Сотіус (Сіріус).

 

 

Потрібно проконсультуватися з лікарем і священиком, і тримати тільки той піст, який буде під силу. Святкували тільки жінки. Нічого не можна робити, тільки рукоділлям займатися, вишивати, нитки сукати, дівчаток навчати вишивати (за О. Вагітні жінки у вівторок остерігалися важкої праці. Діти, що народились у вівторок - "будуть геніальними". Німці вважали, що в понеділок не можна витрачати грошей, бо будуть "спливати з рук". За великий гріх вважали одягати в понеділок нову сорочку (буде напасть). Великі роси - льон буде сірий. У цей день ретельно спостерігали, який буде день - сонячний чи дощовий - то так піде й на осінь. І це не якась забаганка чи містифікація - за кожним таким віруванням стоїть довголітній досвід, що здобутий з практичних узагальнень не одного покоління людей. Православна ж церква його не прийняла, протестуючи таким чином проти католицизму. Наші пращурі його називали "сніжень", "лютень", "крутель", "зимобор", "бокогрій", "криводоріг", "межень". Наші пращури (язичники, дажбожичі) новолітування починали з весни. Саме календар на 2023 рік зі святами роздрукуватина обрядовість допомогла народу єднатись і зберегти його самобутній національний дух, вижити і розвиватись. Саме завдяки цьому пощастило зберегти колядки й щедрівки, вертепи, веснянки, гаївки, свято Купала та ін. Брали горщик, де варилась кутя, і розбивали об ворота, і при цьому тричі стріляли з рушниці.

 

 

Крупа, подрібнене зерно не приносять щастя ні родині, де засівається, ні самим засівальникам. Посівальне зерно не викидали на смітник, щоб не викинути з ним своє щастя. Жителям Стародавнього Єгипту необхідно було знати заздалегідь про початок розлиття Нілу, щоб до цього дня очистити канали, відремонтувати греблі. Того дня починалось розлиття Нілу. На Поліссі жінки в цей день не ткали і не пряли, а галичани - не місили тісто, подоляни - не білили в хаті. З Ганниного дня жінки готувалися до Різдва - білили хати, прибирали оселі й посилено годували свиней, щоб мати свіжину до свят. У цей день жінки здебільшого виготовляли обрядове печиво, а дівчата на вечорницях виготовляли прикраси - "павуки", "їжаки", їх підвішували на конячій волосині до сволока. У давнину дівчата на це свято організовували цікавий обряд "трусити груші". У Західних областях України Микола вважається праобразом Діда Мороза, тому і на це свято готують подарунки дітям. 5. Етнографія України. Навчальний посібник. України. Білоруси його називають "студзем", серби і хорвати - "сечанем", чехи - "лєдєнем", поляки "стичнем". Міфічний бог тримав ключі, якими відчиняв вхід до майбутнього і замикав вихід з минулого; оскільки січень ділив рік на дві частини - новий і старий, то його назвали ім'ям дволикого Януса.

Location

Occupation

календар на 2023 рік з державними святами
Social Networks
Member Activity
0
Forum Posts
0
Topics
0
Questions
0
Answers
0
Question Comments
0
Liked
0
Received Likes
0/10
Rating
0
Blog Posts
0
Blog Comments
Share: